Auto blusdeken moet sporen pyromaan veilig stellen

De brandweer heeft het vuur gedoofd met een blusdeken om op deze manier zoveel mogelijk sporen te behouden voor het technische onderzoek.
Begin 2007 kwamen wij op de markt met een innovatief product genaamd TIGNIS, een blusdeken. Deze TIGNIS is niet zo maar een blusdeken het is namelijk een blusdeken van 6 x 9 meter voor het doven van autobranden. De aanleiding van het ontwerp van deze autoblusdeken waren de vele autobranden tijdens de rellen in Frankrijk in 2005. Door de TIGNIS over een auto heen te trekken dooft men een autobrand in enkele minuten. De TIGNIS weegt slechts 25 kilo en is daardoor opgevouwen zeer compact. Vooral op locaties waar blusauto`s lastig kunnen komen is de TIGNIS een uitkomst. Er zijn meerdere soorten en maten leverbaar ook voor het blussen van o.a. rolcontainer brandjes!

Firetexx is inmiddels circa 10 jaar actief op de brandpreventie markt.

Firetexx is opgericht door Poly-Ned.

Firetexx speelt in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke brandpreventiemiddelen.

De producten van Firetexx zijn gemaakt van een brandwerend textiel, een product dat dus zeer goed aansluit bij de rest van de textielproducten van Poly-Ned.

Dit brandwerendtextiel is samengesteld uit een glasvezel met een brandwerendecoating.

Het textiel is extreem brandwerend. De warmtestraling van het doekmateriaal is tevens uitzonderlijk laag! Firetexx heeft momenteel al vele toepassingen van het doekmateriaal.

De ontwikkelingen gaan snel bij Firetexx. Inmiddels zitten we in vele toepassingen te denken valt aan de vliegtuig industrie tot in rookschermen tot aan brandweer oefenpoppen.

Bent u opzoek naar een brandwerend doekmateriaal laat het ons weten en wij ontwikkelen geheel op maat het juiste doekmateriaal voor u.

Tevens hebben we verschillende soorten en types brandwerende garens.

Kijk bij productgroepen en projecten naar een aantal voorbeelden hoe Firetexx wordt toegepast in de praktijk.

Poly-Ned is actief in ”textiel-architectuur”: functioneel en esthetisch vormgeven met behulp van textiel- en metaalweefsel, eventueel voorzien van functionele en esthetische coatings en/of bedrukking.

Geïnteresseerd maar is brandwerendheid geen noodzaak kijk dan op de site van Poly-Ned.
www.polyned.nl