brandscherm xl

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over de brandwerende toepassingen van Firetexx. Klik op een vraag voor ons antwoord.

Algemene vragen

Wie is Firetexx en welke brandwerende toepassingen bieden ze aan?

Firetexx is een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in brandwerende oplossingen. Zij bieden een breed scala aan producten die gericht zijn op het vertragen van vuur, hitte, rook en vlammen om de verspreiding van brand te voorkomen. Voorbeelden van hun brandwerende toepassingen zijn hitteschermen, brandwerende lichtstraten en rookschotten.

Wat zijn hitte schermen?

Hitte schermen zijn speciale barrières die zijn ontworpen om hitte en vlammen te isoleren en te vertragen. De schermen worden vaak gebruikt in industriële en commerciële omgevingen om de verspreiding van brand te beperken. 

Wat zijn lichtstraten en welke rol spelen ze bij brandveiligheid?

Lichtstraten zijn transparante dakopeningen die natuurlijk licht in gebouwen laten schijnen. Firetexx biedt brandwerende lichtstraten die niet alleen zorgen voor daglichttoetreding, maar ook zijn ontworpen om te voldoen aan strenge brandveiligheidseisen. Deze lichtstraten behouden hun integriteit en weerstand tegen vuur, hitte en rook, waardoor ze een veilige doorgang bieden tijdens noodsituaties.

Wat zijn rookschotten?

Rookschotten zijn structuren die worden gebruikt om de verspreiding van rook in een gebouw te beperken tijdens een brand. Ze worden strategisch geplaatst om compartimenten te creëren en zo te voorkomen dat rook zich snel door het gebouw verspreidt. 

Zijn FireTexx brandwerende toepassingen getest en gecertificeerd?

Ja, alle brandwerende toepassingen van Firetexx worden uitvoerig getest en gecertificeerd volgens relevante internationale brandveiligheidsnormen. Deze tests waarborgen de effectiviteit van de producten in het vertragen van vuur, hitte en rookverspreiding. Klanten kunnen vertrouwen op de betrouwbaarheid en prestaties van Firetexx-producten, ondersteund door gedegen certificering.

Zijn de brandwerende toepassingen van Firetexx geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie?

Ja, de brandwerende oplossingen van Firetexx kunnen worden toegepast in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Ze zijn ontworpen om te integreren met verschillende architectonische stijlen en structuren. Of het nu gaat om het upgraden van de brandveiligheid van een bestaand gebouw of het implementeren van brandpreventie in een nieuwe constructie, Firetexx heeft oplossingen die aan beide behoeften voldoen.

Biedt Firetexx maatwerkoplossingen voor specifieke projecten?

Ja, Firetexx biedt maatwerkoplossingen die zijn afgestemd op de specifieke eisen van individuele projecten. Wij begrijpen dat elk gebouw uniek is en verschillende brandveiligheidsbehoeften heeft. Het team van Firetexx werkt samen met klanten om op maat gemaakte brandwerende oplossingen te ontwerpen en te implementeren die aan alle vereisten voldoen.

Hoe kan ik contact opnemen met Firetexx voor meer informatie?

Voor meer informatie over de brandwerende toepassingen van Firetexx, het aanvragen van offertes of het bespreken van specifieke projectbehoeften, kunt u rechtstreeks contact opnemen met hun klantenservice via telefoon, e-mail of onze website. Alle contactgegevens en relevante informatie zijn te vinden op de website van Firetexx.

Zijn de brandwerende producten van Firetexx milieuvriendelijk en duurzaam?

Firetexx hecht veel waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De gebruikte materialen zijn zorgvuldig gekozen om zowel brandveiligheid als ecologische verantwoordelijkheid te waarborgen. Deze materialen zijn vaak recyclebaar en voldoen aan strenge milieunormen.

Welke sectoren profiteren het meest van de brandwerende oplossingen van Firetexx?

De brandwerende oplossingen van Firetexx vinden toepassing in verschillende sectoren, waaronder de industrie (bedrijfsgebouwen, magazijnen en loodsen). Een bedrijfspand waar machines staan die hitte of gassen afgeven kan bijvoorbeeld sterk profiteren van verbeterde brandveiligheid om werknemers te beschermen, alsmede bedrijfsmiddelen te behouden.

Wat is de levensduur van de brandwerende producten?

Firetexx-brandwerende producten zijn doorgaans ontworpen voor een langdurige levensduur en vereisen minimaal onderhoud. Periodieke inspecties kunnen echter nodig zijn om te zorgen dat de producten nog steeds voldoen aan de vereiste normen en specificaties. Firetexx kan richtlijnen verstrekken voor onderhoud en inspectie van hun producten.

Biedt Firetexx training en technische ondersteuning voor installateurs en professionals?

Absoluut, Firetexx biedt training en technische ondersteuning voor installateurs, architecten en andere professionals die betrokken zijn bij het ontwerpen en implementeren van brandwerende oplossingen. Dit helpt ervoor te zorgen dat de producten correct worden geïnstalleerd en optimaal presteren in overeenstemming met de brandveiligheidseisen.

Hoe werken hitteschermen?

Hitteschermen zijn gemaakt van hittebestendige materialen. Deze schermen worden geïnstalleerd rond brandgevoelige gebieden om de warmteoverdracht te verminderen en de kans op branduitbreiding te minimaliseren.

Hoe worden rookschotten gebruikt?

Brandwerende  rookschotten helpen bij het scheiden van gebieden, hierdoor wordt de evacuatie van mensen en de inzet van hulpdiensten vergemakkelijkt.

Zonnepanelen

Kan ik Firetexx-brandwerende oplossingen integreren met zonnepanelen op mijn dak?

Firetexx biedt speciale brandwerende oplossingen die compatibel zijn met zonnepanelen. Deze oplossingen zorgen ervoor dat de brandveiligheid wordt gehandhaafd terwijl de functionaliteit en efficiëntie van de zonnepanelen behouden blijven. Dit is vooral relevant voor gebouwen die duurzame energieopwekking nastreven.

Hoe dragen brandwerende oplossingen bij aan het verminderen van brandrisico’s bij zonnepanelen?

Brandwerende oplossingen van Firetexx verminderen het brandrisico bij zonnepanelen door de verspreiding van brand, hitte en rook te vertragen. Hierdoor krijgen hulpdiensten meer tijd om in te grijpen en wordt de kans op grootschalige schade aanzienlijk verminderd.

Autoblusdekens

Wat is een autoblusdeken?

Een autoblusdeken is een speciaal ontworpen deken gemaakt van brandwerende materialen die wordt gebruikt om (kleine) autobranden te doven. 

Waarvoor kan ik een autoblusdeken gebruiken?

Een autoblusdeken is handig voor het doven van branden die ontstaan in (elektrische) voertuigen. De autoblusdeken van Firetexx zijn niet alleen geschikt om de brand te blussen maar ook om sporen van pyromanen terug te vinden. Het blussen met water zorgt er voor dat vele sporen verloren gaan. Met het gebruik van een autoblusdeken wordt deze sporen behouden.

Welke voordelen biedt een autoblusdeken ten opzichte van andere blusmethoden?

Een autoblusdeken biedt verschillende voordelen, waaronder gebruiksgemak, geen nevenschade (zoals bij blusschuim), behoud van sporen, en veiligheid voor de gebruiker omdat het fysieke afstand houdt tussen de gebruiker en het vuur.

Is een autoblusdeken geschikt voor alle soorten branden?

Autoblusdekens zijn geschikt voor kleine branden die net beginnen en beperkt zijn tot specifieke objecten. Ze zijn vooral effectief bij branden waarbij de omvang nog beheersbaar is, zoals klein aantal auto’s of een rolcontainer.

Hoe werkt een autoblusdeken?

Een autoblusdeken dooft de brand door zuurstof weg te nemen van het vuur, waardoor het wordt verstikt en de vlammen doven. Autoblusdekens zijn met name bedoeld voor veiligheidsinstanties, zoals de lokale brandweer.

Afdekdeken voor batterijen

Wat zijn batterijafdekkingsdekens?

Batterijafdekkingsdekens zijn speciaal ontworpen beschermende lagen die over batterijen kunnen worden geplaatst. Ze helpen bij het minimaliseren van thermische en mechanische risico’s door temperatuurschommelingen te reguleren en eventuele impact van buitenaf te absorberen. Dit product beschermt onder andere de brandweer, want zij kunnen het brandende voorwerp met behulp van de afdekdeken naar een veilige plek afvoeren.

Dit is belangrijk omdat er steeds meer elektrische producten op de markt komen. Bij normaal gebruik zijn batterijen niet gevaarlijk, maar kunnen ze brandgevaar opleveren, bijvoorbeeld bij het overladen of als er een kortsluiting ontstaat.

Hoe dragen batterijafdekkingsdekens bij aan de veiligheid van batterijen in ons productieproces?

Batterijafdekkingsdekens bieden een extra laag bescherming tegen potentiële risico’s zoals oververhitting, kortsluiting en impact. Ze helpen bij het reguleren van de temperatuur van batterijen, waardoor het risico op thermische incidenten wordt verminderd. Bovendien fungeren ze als een barrière tegen externe invloeden, zoals stof en vocht, die de prestaties van de batterijen kunnen aantasten. Door deze bescherming te bieden, dragen de dekens aanzienlijk bij aan het verhogen van de algemene veiligheid van het productieproces.

Zijn er verschillende soorten batterijafdekkingsdekens voor verschillende batterijtypen?

Onze afdekkingsdekens voor batterijen zijn vaak ontworpen om aan te sluiten bij specifieke batterijtypen en toepassingen. Er zijn dekens beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende chemieën (bijv. lithium-ion, loodzuur) en formaten van batterijen. Het is belangrijk om de juiste deken te kiezen op basis van de eigenschappen van de batterijen die in jouw bedrijf worden gebruikt om maximale bescherming en compatibiliteit te garanderen.

Zijn batterijafdekkingsdekens eenvoudig te installeren en te onderhouden?

In het algemeen zijn batterijafdekkingsdekens relatief eenvoudig te installeren. Ze zijn ontwikkeld met een bevestigingsmethoden om ze stevig om de batterijen te bevestigen. Qua onderhoud vereisen de meeste dekens weinig tot geen extra inspanning. Ze zijn duurzaam en ontworpen om langdurig gebruik te weerstaan zonder dat er veel onderhoud nodig is.

Zijn batterijafdekkingsdekens geschikt voor zowel stationaire als mobiele toepassingen?

De afdekkingsdekens zijn geschikt voor zowel stationaire als mobiele toepassingen. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende omgevingen, zoals elektrische voertuigen, energieopslagsystemen, industriële apparatuur en meer. Het ontwerp en de materialen van de dekens zijn vaak veelzijdig genoeg om aan de eisen van zowel stationaire als mobiele toepassingen te voldoen. Het is belangrijk om een deken te kiezen die het beste past bij de specifieke omstandigheden van uw toepassing.

Batterij bag

Wat is een batterijtas en hoe werkt het om oververhitte laptops en fietsaccu’s te beheersen?

Een batterijtas is een hittebestendige tas of hoes die speciaal is ontworpen om oververhitte laptops en fietsaccu’s veilig te isoleren. Wanneer een apparaat of accu oververhit raakt, kan het in de tas worden geplaatst om de hitte te bevatten en de verspreiding van warmte of vlammen te minimaliseren. Dit helpt om potentiële brandgevaren te verminderen en biedt extra tijd om veilige maatregelen te nemen.

Hoe kan een batterijtas ernstige incidenten voorkomen bij oververhitting van apparaten en accu’s?

Wanneer een laptop of fietsaccu oververhit raakt en mogelijk tot ontbranding kan komen, kan het plaatsen van het apparaat in een batterijtas de hitte isoleren en de verspreiding van vuur beperken. Dit kan de impact van een potentieel incident verminderen, waardoor gebruikers de tijd krijgen om te reageren, zoals het apparaat loskoppelen of het in een veilige omgeving plaatsen.

Zijn batterijtassen geschikt voor alle soorten apparaten en accu’s?

Batterij tassen zijn ontworpen om een breed scala aan apparaten en accu’s te accommoderen, waaronder laptops, mobiele telefoons, fietsaccu’s en meer. Het is belangrijk om een batterijtas (battery bags) h te kiezen die groot genoeg is om het specifieke apparaat of de accu te herbergen.

Kunnen batterij tassen (battery bags) hergebruikt worden na gebruik bij een oververhittingsincident?

Ja, in veel gevallen kunnen batterij tassen hergebruikt worden na een incident met oververhitting. Als de batterijtas het apparaat of de accu met succes heeft geïsoleerd en de verspreiding van warmte of vlammen heeft beperkt, kan deze nog steeds bruikbaar zijn voor toekomstige incidenten. Het is echter raadzaam om de batterijtas grondig te inspecteren op eventuele schade na elk gebruik en deze indien nodig te vervangen.

Hoe kan een batterij tas bijdragen aan de veiligheid van een fietsenwinkel die elektrische fietsen verkoopt?

Een batterijtas is een waardevolle aanvulling op de veiligheidsmaatregelen in jouw fietsenwinkel, vooral bij de verkoop van elektrische fietsen. In geval van een oververhitte accu kan de batterijtas helpen de warmte te isoleren en de verspreiding van warmte of vlammen te beperken. Dit minimaliseert het risico op brand en schade aan de winkel en de voorraad elektrische fietsen.

Natuurbranden

Zijn er een speciale blusdeken voor natuurbranden en hoe werkt het bij branden die op de bodem liggen of de wortels aantasten?

Onze speciale blusdeken voor natuurbranden is een brandbestrijdingsmiddel dat is ontworpen om snel en effectief branden te blussen die zich dicht bij de grond bevinden of de wortels van planten bedreigen. Deze deken wordt over het vuur geplaatst om zuurstof af te snijden en de brandhaard af te dekken, waardoor de verspreiding van vuur wordt verminderd en de brand wordt vertraagd. Hierdoor krijgen hulpdiensten meer tijd om de brand onder controle te krijgen en verdere schade te voorkomen. Firetexx heeft ook een speciale deken voor het blussen van de zogenoemde loopvuur branden. Hierbij moet je denken aan grassen, heide en lage struiken.

Welke voordelen biedt de speciale blusdeken ten opzichte van traditionele blusmethoden bij natuurbranden?

De speciale blusdeken biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele blusmethoden. Ten eerste kan het snel worden ingezet zonder de noodzaak van uitgebreide infrastructuur of waterbronnen. Daarnaast kan het effectief worden gebruikt bij branden die moeilijk toegankelijk zijn voor brandweervoertuigen. De deken snijdt de toevoer van zuurstof af en helpt de brand te controleren en te vertragen zonder de schadelijke gevolgen van sommige chemische blusmiddelen.

Is de speciale blusdeken herbruikbaar en hoe wordt deze na gebruik gereinigd?

Onze speciale blusdekens voor natuurbranden zijn niet herbruikbaar. Ze zijn ontworpen om eenmalig te worden ingezet bij noodgevallen. Na gebruik worden ze als gevaarlijk afval behandeld en volgens de voorschriften verwijderd. Omdat deze dekens in direct contact zijn gekomen met vuur en potentieel gevaarlijke stoffen, is reiniging en hergebruik over het algemeen niet aanbevolen.

Zijn deze speciale blusdekens geschikt voor alle soorten natuurbranden?

De speciale blusdeken is met name effectief bij branden die zich dicht bij de grond bevinden, zoals laaghangende vegetatie of branden die de wortels van planten bedreigen. Het kan echter minder effectief zijn bij grote, intensere branden die zich snel verspreiden en hoger reiken. Voor dit soort situaties kan het gebruik van aanvullende blusmethoden nodig zijn.

Zijn er trainingen of instructies beschikbaar voor het juiste gebruik van de speciale blusdeken?

Wij bieden gedetailleerde trainingen en instructies voor het juiste gebruik van onze brandwerende producten. Onze trainingen zijn gericht op hulpdiensten, brandweerlieden en andere professionals die verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van natuurbranden. Het is van vitaal belang om deze instructies te volgen om de doeltreffendheid en veiligheid van het gebruik van de deken te waarborgen.

Vliegvuurbestendige dakken

Wat zijn de voordelen van het installeren van een vliegvuurbestendig dak op ons bedrijfspand of magazijn?

Het installeren van een vliegvuurbestendig dak biedt aanzienlijke voordelen voor de brandveiligheid van jouw bedrijf of magazijn. Dit daktype helpt bij het minimaliseren van het risico op brand ontsteking door brandende deeltjes, zoals vonken en as, af te weren. Hierdoor wordt de kans op schade aan jouw eigendommen, voorraden en bedrijfsactiviteiten als gevolg van brand aanzienlijk verminderd.

Welke soorten vliegvuurbestendige daken zijn geschikt voor industriële en magazijnomgevingen?

Voor industriële en magazijn omgevingen zijn vliegvuurbestendige daken (NEN 6063) erg geschikt. Onze daken kunnen een effectieve barrière vormen tegen brandende deeltjes die door een bedrijfsbrand worden verspreid.

Zijn er specifieke bouwvoorschriften die bedrijven en magazijnen moeten volgen bij het implementeren van vliegvuurbestendige daken?

Ja, afhankelijk van de locatie en de lokale regelgeving kunnen er specifieke bouwvoorschriften van toepassing zijn op bedrijven en magazijnen met betrekking tot het implementeren van vliegvuurbestendige daken. Het is essentieel om contact op te nemen met lokale autoriteiten en bouwregelgeving te raadplegen om ervoor te zorgen dat jouw vliegvuurbestendige dak voldoet aan de geldende voorschriften.

Kunnen daken worden aangepast om vliegvuurbestendig te worden?

Ja, in veel gevallen kunnen bestaande daken worden aangepast om vliegvuurbestendiger te worden. Dit kan betekenen dat de huidige dakbedekking wordt vervangen door brandwerende materialen, het toevoegen van beschermende coatings, en het afdichten van dakdoorvoeren en ventilatieopeningen om te voorkomen dat brandende deeltjes binnendringen.

Zijn er gespecialiseerde bedrijven die gespecialiseerd zijn in de installatie van vliegvuurbestendige daken voor bedrijven en magazijnen?

Firetexx is een gespecialiseerd bedrijf dat veel ervaring heeft met het installeren van vliegvuurbestendig daken voor bedrijven en magazijnen. Onze professionals hebben de kennis en expertise om de juiste materialen te selecteren en de installatie volgens de voorschriften uit te voeren.

Heeft u een andere vraag?

Stel uw vraag via ons contactformulier.