Roofprotection; horizontale rookschermen onder lichtstraten

Voor een opdrachtgever hebben wij meerdere lichtstraten dichtgezet met ons lichtdoorlatend brandwerend doekmateriaal.

Doel van het scherm is de warme rook tegen te houden zodat de sprinkler op tijd aanspreekt.

Tevens kan er geen druppelvorming ontstaan van de polycarbonaat lichtkap aangezien dit boven een vluchtweg zit.

Ons materiaal is namelijk ook gecertificeerd volgens de EN13501 A2-s1,d0.

Opdrachtgever: Unica 

Meer informatie over deze schermen bekijken klik hier.

Of lees hieronder verder;

In Nederland zijn vele bedrijfsgebouwen/loodsen die problemen ondervinden bij de brandveiligheid van lichtstraten, zelfs als er sprinklerinstallaties worden toegepast. Indien er brand uitbreekt in deze gebouwen, kan het voorkomen dat de lichtstaat de sprinklerkop beschadigt – voordat deze de kans heeft om zijn werk te doen. Firetexx komt met de oplossing hiervoor!

Begin juli 2007 werd de eerste lichtstraat door Firetexx voorzien van een brandwerend doek, in samenwerking met Breman Brandbeveiliging. Dit doek bevindt zich tussen de kunststof lichtstraat en de sprinklerkop. Bij dit project werd door brandweer en de verzekeraar gevraagd om een beveiliging met een automatische sprinklerinstallatie. Bij het ontwerpen van de installatie kwam een veelvoorkomend probleem naar voren: enkele sprinklerkoppen worden geinstalleerd onder een lichtkap. Hierbij moet aangetoond worden dat deze lichtstraat een verwekingstemperatuur heeft van minimaal 50 graden Celsius boven de aanspreektemperatuur van de sprinklers. Dit houdt in dat als de spinklerkop bij 93 graden Celsius moet aanspreken, de lichtstraat een aantoonbare verwekingstemperatuur moet hebben van 143 graden Celsius. In veel gevallen is dit bij oude lichtstraten niet aan te tonen.

De originele functie van de lichtstraat blijft gewaarborgd, er is voor deze specifieke toepassing gekozen voor een lichtdoorlatend doek. Hierdoor blijven de medewerkers profiteren van lichtinval door de lichtstraat.

Het doekmateriaal wordt opgespannen onder de lichtstraat.
Tevens laat het doekmateriaal licht door. De lichtstraat hoeft hierdoor niet vervangen te worden. Wij kunnen het doekmateriaal op verschillende manieren monteren onder de lichtstraat.