Firetexx brandschermen in Wildlands Adventure Zoo Emmen

Firetexx brandschermen in Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Een ontdekkingstocht door drie werelddelen met hun eigen flora en fauna. VolkerWessels kreeg de opdracht voor de realisatie van WILDLANDS en zo kwam ook HOMIJ in Emmen terecht. Op het hele park van 22 hectare werden alle installaties aangelegd, inclusief data-installaties.

De grootste uitdaging was de grote kas in het werelddeel Jungola. Een tropisch gebied waarin de bezoekers op jungletocht gaan, onder meer met een speciale boat ride. Olifanten, maki’s, slingerapen, gibbons en lori’s vinden een thuis in de kas vol tropische planten en bomen, met een oppervlakte van 18.000 vierkante meter. Een terrein van drie voetbalvelden, met daarin maar liefst twee watervallen: één als olifantendouche en de ander als onderdeel van de boottocht. Voor het handhaven van het tropisch klimaat installeerde HOMIJ vier luchtbehandelingskasten en een beregenings- en benevelingsinstallatie.

Firetexx kreeg de opdracht van HOMIJ hier een viertal brandschermen tussen te plaatsen. De schermen met een formaat van 6.50 meter hoog en een breedte van 14 meter moesten tevens voorzien worden van schuifdeuren zodat men bij de luchtbehandelingskasten kon. Firetexx heeft binnen 6 weken deze schermen opgeleverd.

Een tropisch klimaat vraagt natuurlijk veel energie. Een van de duurzame maatregelen is de aansluiting op een WKK en biogasinstallatie van de Drentse waterleidingmaatschappij WMD. Mede door deze maatregel is de grootste tropische kas van Europa CO2-neutraal.

Geïnteresseerd maar is brandwerendheid geen noodzaak kijk dan op de site van Poly-Ned.
www.polyned.nl