Zonnepanelen en lichtstraten, een brandgevaarlijke combinatie

Firetexx heeft de oplossing

Bij verpakkingsgigant DS Smith is duurzaamheid het hart van hun businessmodel. De wens om zoveel mogelijk zonnepanelen te plaatsen door Zonnestroom sluit dan ook prima aan bij hun visie. Om zoveel mogelijk ruimte op het dak te benutten zijn de zonnepanelen dicht bij de lichtstraten geplaatst. En daar komt het brandgevaar om de hoek kijken. Wanneer de zonnepanelen vlam vatten kan dit via de lichtstraten (de zwakste schakel) doorslaan naar binnen.

Onze uitdaging:

Brandgevaar zonnepanelen naast lichtstraten reduceren

De verzekeraar van DS Smith eiste dat de lichtstraten dichtgelegd werden met brandwerend doek. Dit geeft de brandweer meer tijd om de locatie benaderen. Voor deze opdracht verwees de verzekeraar DS Smith door naar ons.

Onze oplossing:

De lichtstraten dichtleggen

Met de oplossingen van Firetexx voldoet DS Smith aan de eisen van de verzekeraar.  Met ons speciaal brandwerend én lichtdoorlatend doek hebben wij ervoor gezorgd dat brand door de zonnepanelen minder snel doorslaat naar binnen. (of waardoor de sprinklers eerder aangaan)

Zie video:

Het resultaat

Onze opdrachtgever DS Smith is erg blij met het resultaat. De werkzaamheden hebben de onderstaande voordelen opgeleverd.

√  Een brandveiliger dak dat voldoet aan de eisen van de verzekering

√  Daglicht is behouden door lichtdoorlatend doek te gebruiken

√  Er ontstond ruimte om meer dan 3200 zonnepanelen te plaatsen (plaatsing door Zonnestroom).

Meer weten?

Bekijk hoe wij lichtstraten brandveilig maken of neem contact op