Blusdeken voor eenmalig gebruik groot succes ivm arbeidshygiëne

Brandweer Hoogeveen heeft in het kader van arbeidshygiëne het bedrijf Firetexx gevraagd een blusdeken voor eenmalig gebruik te ontwikkelen.
Firetexx ontwikkelde daarop een blusdeken die makkelijk inzetbaar, licht in gewicht en milieuvriendelijk is. De nieuwe deken van Firetexx voldoet aan de eisen: de deken dekt goed af en is bestand tegen de temperaturen van een autobrand. De afgelopen maanden zijn tests uitgevoerd met deze blusdeken. De uitkomsten hiervan waren positief en inmiddels is in Hoogeveen gestart met het gebruik van de blusdeken.

Door de autoblusdeken toe te passen blijven sporen, die normaal gesproken met het bluswater het riool in lopen, intact.

Forensisch onderzoekers kunnen na enkele minuten in actie komen en onderzoek verrichten.

Bent u voor een nieuwe toepassing of het verbeteren van uw product op zoek naar brandwerend doekmateriaal vraag ons naar de mogelijkheden.

Firetexx is inmiddels circa 10 jaar actief op de brandpreventie markt.

Firetexx is opgericht door Poly-Ned.

Brandwand Brandscherm bel Firetexx.

Firetexx speelt in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke brandpreventiemiddelen.

De producten van Firetexx zijn gemaakt van een brandwerend textiel, een product dat dus zeer goed aansluit bij de rest van de textielproducten van Poly-Ned.

Dit brandwerendtextiel is samengesteld uit een glasvezel met een brandwerendecoating.

Het textiel is extreem brandwerend. De warmtestraling van het doekmateriaal is tevens uitzonderlijk laag! Firetexx heeft momenteel al vele toepassingen van het doekmateriaal.

De ontwikkelingen gaan snel bij Firetexx. Inmiddels zitten we in vele toepassingen te denken valt aan de vliegtuig industrie tot in rookschermen tot aan brandweer oefenpoppen.

Bent u opzoek naar een brandwerend doekmateriaal laat het ons weten en wij ontwikkelen geheel op maat het juiste doekmateriaal voor u.

Tevens hebben we verschillende soorten en types brandwerende garens.

Kijk bij productgroepen en projecten naar een aantal voorbeelden hoe Firetexx wordt toegepast in de praktijk.

Poly-Ned is actief in ”textiel-architectuur”: functioneel en esthetisch vormgeven met behulp van textiel- en metaalweefsel, eventueel voorzien van functionele en esthetische coatings en/of bedrukking.

Geïnteresseerd maar is brandwerendheid geen noodzaak kijk dan op de site van Poly-Ned.
www.polyned.nl