brandscherm xl

Draftstop

Draftstop Firetexx

Firetexx heeft inmiddels al duizenden meters draftstop in Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk geleverd en gemonteerd. Draftstop (verticale schotten) en rookschermen kunnen op iedere locatie worden gemonteerd. Onze monteurs zijn VCA gecertificeerd. Draftstop moeten geplaatst worden in een gebouw (industriële risico`s) indien er plaatsen zijn waar bij brand de warmte snel kan afvloeien naar een hoger niveau zonder dat hierdoor sprinklers op een lager gelegen niveau in werking treden. Door het compartimenteren van je plafond in combinatie met sprinklers zorg je voor een veilige situatie in je bedrijf.

In combinatie met een RWA systeem voldoet het draftstops doekmateriaal aan de EN12101 en voor de sprinklers voldoet het aan EN13501 klasse A2 (gelijkwaardig aan ISO1182).

De hoogte van de draftstop variëren van 0.3 cm oplopend tot ver over de 3 meter!

Hiernaast ziet u het project op Schiphol waarbij de draftstop schermen 500 meter met een hoogte van 2.50meter werden geplaatst.

Verticale schotten (draftstop) moeten worden aangebracht op plaatsen waar de door een brand ontstane warmte snel kan afvloeien naar een hoger niveau, zonder dat hierdoor sprinklers op een lager gelegen niveau in werking treden. Bij industriële risico’s en bijvoorbeeld een veranderende plafondhoogte, vide’s, tussenvloeren, bordessen, vloeropeningen
etc. moeten verticale schotten (draftstop) worden aangebracht. De verticale schotten moeten tenminste 75 mm onder het niveau van de sprinklerspreiplaat uitsteken, minimaal
300 mm hoog en tevens bestand zijn tegen een temperatuur die afhankelijk is.

Heeft u een draftstop nodig bel of mail ons dan. het monteren kan op verschillende manieren en ook doorvoeringen zijn geen enkel probleem.

Firetexx is onderdeel van Poly-Ned.
Klik hier om naar de website van Poly-Ned te gaan!

Firetexx kan u hierin adviseren.
Tijdelijk brandscherm Firetexx

Firetexx is inmiddels circa 10 jaar actief op de brandpreventie markt.

Firetexx is opgericht door Poly-Ned.

Firetexx speelt in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke brandpreventiemiddelen.

De producten van Firetexx zijn gemaakt van een brandwerend textiel, een product dat dus zeer goed aansluit bij de rest van de textielproducten van Poly-Ned.

Dit brandwerendtextiel is samengesteld uit een glasvezel met een brandwerendecoating.

Het textiel is extreem brandwerend. De warmtestraling van het doekmateriaal is tevens uitzonderlijk laag! Firetexx heeft momenteel al vele toepassingen van het doekmateriaal.

De ontwikkelingen gaan snel bij Firetexx. Inmiddels zitten we in vele toepassingen te denken valt aan de vliegtuig industrie tot in rookschermen tot aan brandweer oefenpoppen.

Bent u opzoek naar een brandwerend doekmateriaal laat het ons weten en wij ontwikkelen geheel op maat het juiste doekmateriaal voor u.

Tevens hebben we verschillende soorten en types brandwerende garens.

Kijk bij productgroepen en projecten naar een aantal voorbeelden hoe Firetexx wordt toegepast in de praktijk.

Poly-Ned is actief in ”textiel-architectuur”: functioneel en esthetisch vormgeven met behulp van textiel- en metaalweefsel, eventueel voorzien van functionele en esthetische coatings en/of bedrukking.

Geïnteresseerd maar is brandwerendheid geen noodzaak kijk dan op de site van Poly-Ned.
www.polyned.nl

loods firetexx

Poly-Ned kantoor en productie in Steenwijk

firetexx

Productie hal 2 in Steenwijk

Draftstop van Firetexx nodig bel ons!

Zelf monteren vraag naar de mogelijkheden.